PODCAST: Volop Amerika

Aan de hand van bijzondere foto’s uit de Collectie Spaarnestad van het Nationaal Archief maken we (De Kostgangers) een serie podcasts. Uitgangspunt is de keuze van Freek Baars, senior advisor bij Spaarnestad Photo en aanstekelijk verteller.

In deze podcast horen we fragmenten uit het artikel ‘Volop Amerika’ over het bezoek van Ed en Gerda van der Elsken aan Los Angeles. De beroemde fotograaf en zijn vrouw maakten in 1960 een wereldreis per schip. Van hun belevenissen deden ze in woord en beeld verslag in het tijdschrift de Katholieke Illustratie van uitgeverij De Spaarnestad.

In de podcast krijg je een mooi tijdsbeeld van een cultuur die in de jaren ’60 voor de meeste mensen in Europa nog vreemd was. Maar we zijn er inmiddels zo vertrouwd mee, dat we om Gerda’s verbijstering vertederd glimlachen. Maar of we daar nu uiteindelijk blij mee moeten zijn…

Beluister hier de podcast