Blend-TV: Tomáš Gabzdil Libertiny, designer

Regie: Geert van de Wetering, Camera: Niels de Roos, Montage: Marten Koster

Tomáš Gabzdil Libertiny is een ontwerper uit Slowakije die in 2006 zijn studie aan de Design Academy in Eindhoven afrondde. Voor zijn afstuderen maakt hij van bijenwas een enorme vaas. Een symbolische daad: bijen hebben bloemen nodig om honing te maken en de bloemen sterven uiteindelijk in de vaas die gemaakt is van materiaal dat wordt gebruikt bij de productie van honing. Tomáš ging echter nog een stap verder. In eerste instantie smolt hij de was en goot deze in een door hem ontworpen mal. Maar zouden de bijen ook zelf een vaas kunnen maken, zonder tussenkomst van de ontwerper? In deze film legt hij uit hoe hij te werk ging en vertelt hij over zijn dromen als ontwerper.