PODCAST-SERIE: De Tussenruimte

Samen met Godelieve Spaas maakten Danielle Emans en Geert van de Wetering de serie De Tussenruimte. Over de toekomst van onze economie. De economie is van ons allemaal. Toch lijken we dat soms te vergeten, we geven het denken erover uit handen aan bedrijven, economen en overheid. Terwijl we best vraagtekens kunnen zetten bij de uitgangspunten van de huidige economie – Oneindige groei? Focus op geld? Exploitatie van mensen en aarde? Misschien is het tijd om ons meer met de economie te bemoeien… Deze zevendelige podcast-serie is hiertoe een uitnodiging van Godelieve Spaas – Lector Nieuwe Economie aan de Avans Hogeschool en Artist in Residence bij de Rabobank. Ze gaat in gesprek met vijftien pioniers die zich in de ruimte tussen kunst en ondernemen bevinden. Door te denken vanuit die plek komen ze met voorstellen over een economie die krimpt, waar geld kan verdwijnen, waarin alle winst wordt weggegeven of waar planten en dieren een stem hebben. Die ‘ongewone’ ideeën maken de kern van onze huidige economie weer begrijpelijker. Godelieve voert de gesprekken vanuit ervaring en kennis, maar ze is ook open en nieuwsgierig. Dat maakt haar soms aan het twijfelen. Maar brengt haar ook tot “simpele, echt super eenvoudige en tegelijkertijd duizelingwekkende ontdekkingen”.