Artikel voor de Volkskrant over Finse kunstenares Eija-Liisa Athila

By Geert, May 9, 2012

“Echt spraakzaam was ze niet, de Finse kunstenares Eija-Liisa Athila bij de opening van haar tentoonstelling in De Appel afgelopen donderdag in Amsterdam. Tijdens een vraaggesprek met Ineke Schwartz waren haar antwoorden sporadisch langer dan een zin, waarmee ze leek te voldoen aan het stereotype beeld beeld van Scandinaviers als stug en zwijgzaam. Toch wordt dit cliche direct weer ontkracht door Athila’s eigen werk. De personages in haar video’s praten honderuit.”

Lees hier het volledige artikel

 

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>