Nachtpodium Retrospectief

Eindredactie: Geert van de Wetering, Productie: Maja Cesnovar, Montage: Niels de Roos, Vormgeving: Martijn Janssen

Nachtpodium besteedde regelmatig aandacht aan jonge kunstenaars die op het punt staan om door te breken bij het grote, internationale publiek. Zo brachten we een bezoek aan de sympathieke kunstenaar Folkert de Jong die in Sittard een grote solotentoonstelling kreeg. Nachtpodium bleef daarnaast een podium voor onafhankelijk en autonoom gemaakte filmpjes van kunstenaars en cineasten. Een van de hoogtepunten was The Order Electrus van Floris Kaayk. De kracht van Nachtpodium zat hem ondermeer in de samenwerking met allerhande festivals. Hierdoor konden we beelden vertonen die anders voor vele ongezien waren gebleven. Veel uitzendingen hadden een bepaald thema. Dit thema was nooit dwingend, maar liet altijd ruimte voor variatie. Aan vormgeving hebben we bijvoorbeeld veel aandacht besteed in drie verschillende uitzendingen. Al met al was Nachtpodium een hoekje in de nacht waarin bijzondere dingen konden gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *