Interview met Hans Aarsman

In kader van het project De Grandeur van de Amateur voor de Nederlandse Publieke Omroep hebben Constant Dullaart en ik een interview gedaan met Hans Aarsman.

Wikipedia:

Hendrikus Gerardus Johannes (Hans) Aarsman (Amsterdam, 1951) is een Nederlandse fotograaf en schrijver.

Aarsman was aanvankelijk fotojournalist onder andere voor het dagblad Trouw. In 1989 publiceerde hij het boek Hollandse Taferelen, landschappen gefotografeerd vanaf het dak van zijn camper waarmee hij een jaar door Nederland trok. Daarna maakte hij in 1993 het fotoboek Aarsmans Amsterdam en Een engeltje dat over mijn tong piest (1995). In 2003 verscheen zijn autofotografie-boek Vrrooom! Vrrooomm!.

Naast zijn fotowerk publiceerde Aarsman romans en toneelstukken. Zijn eerste roman was Twee hoofden, een kussen (1995). Hij is tevens docent aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij ziet de laatste jaren meer in de pen dan in het fototoestel: “De pen heeft een lens met meerdere perspectieven, meerdere standpunten tegelijk zijn mogelijk.”

 

Interview met Hans Aarsman (Dutch) from Geert van de Wetering on Vimeo.