Nachtpodium-item: Typhoon, hiphopheld

Video uit 2005

Al van jongs af aan is Typhoon besmet met het virus dat ‘rappen’ heet. Vanaf zijn vijftiende gaat hij van rapgezelschap naar rapgezelschap en in 2004 wint hij de Grote Prijs Van Nederland.

Op 6 augustus 1984 ziet Glenn de Randamie het levenslicht. Hij is de jongste van een muzikale gezin. Zijn zus is zangeres en zijn twee grote broers zijn rappers. Het kon dan ook eigenlijk niet anders dat Glenn ook de muziek in zou gaan.

De eerste hiphopformatie waar de rapper in terecht komt is Rudeteenz, waar Glenn (inmiddels mogen we dan Typhoon zeggen) niet met de minsten muziek maakt. Naast zijn broer Blaxtar zitten ook Sticky Steez, Rico en DJ Delic in de groep, inderdaad het latere Opgezwolle.

Helaas houdt Rudeteenz geen stand, maar met het netwerkje dat Typhoon heeft opgebouwd kan hij behoorlijk werken aan zijn muzikale carrière. Hij verschijnt als gastrapper op verschillende albums, bijvoorbeeld dat van Opgezwolle. In 2004 sleept Typhoon na hard werken de Grote Prijs van Nederland in de wacht. Deze opstap zorgt voor meer bekendheid en optredens.