FILM: Stedelijk Museum | Een introductie tot Kazimir Malevich

Kazimir Malevich en de Russische avant-garde toont een selectie uit de Khardzhiev- en Costakis collecties, het grootste overzicht sinds jaren van een van de belangrijkste grondleggers van de abstracte kunst: Kazimir Malevich (1879– 1935).

Het Stedelijk Museum beheert de grootste verzameling werken van Malevich buiten Rusland, en toonde die voor het laatst op deze schaal in 1989. De tentoonstelling is het sluitstuk van het Nederland-Rusland jaar, en is met ruim 500 werken een diepgaand eerbetoon aan Malevich en de Russische avant-garde.

Deze video leidt de tentoonstelling in, en toont Malevich’ ontwikkeling in turbulente politieke tijden.

Credits:

Creative Producer: Geert van de Wetering
Animatie: Joline Papa, Ilse Busje
Compositing: Christiaan de Rooij
Productie: Submarine